Torsdag sist uke ble det klart at Omsetningsrådet, det statlige forvaltningsorganet som skal sørge for en effektiv regulering av markedet for ulike jordbruksprodukter, godkjenner Norturas søknad. Bondesamvirket ber om å få benytte omsetningsavgift til salg av 1000 tonn fersk sau til pelsdyrfôr. Kostnaden på dette kjøttet har en sats på inntil 25,75 kroner pr. kg, melder Nationen.

Ikke ideelt
– Dette er ikke ideelt. Vi skulle ønske at dette ble menneskemat, sier Ellen Flø Skagen, konserndirektør for kommunikasjon, samfunnsansvar og trygg mat i Nortura.
– Men nå kommer det i hvert fall til nytte. Men vi må stikke fingeren i jorda og prøve å se på så mange anvendelser av sauekjøttet som mulig. Men vi gir ikke opp sau, selv om dette er en mulig anvendelse av kjøttet som ikke er vårt førstevalg, sier Skagen.

Les hele saken i Nationen ...


Stort lager, god tilgang på lam, høy tilførsel av sau som følge av tørken er årsaken til at Nortura vil få ned kvantumet av sau i markedet med minst 1000 tonn. Nå skal sauekjøttet selges som pelsdyrfôr. Foto: Mariann Tvete