Bønder i butikk
- Ved å velge norsk mat når du handler, får du mer på kjøpet. Med regjeringens politikk kan vi miste mangfoldet av gårder over hele landet og det vil bli mindre mat på norske ressurser, sier Bondelagsleder Lars Petter Bartnes. I dag er bønder over hele landet på plass i matbutikker for å gjøre folk oppmerksomme på hvilke matvarer som har råvarer fra norske bønder. Det gjør vi ved å feste klistremerker på noen av disse matvarene i butikkene, og fortelle deg hva du får på kjøpet:

  • Når du kjøper norsk mat vet du at dyra har god helse, og at maten er trygg.
  • Klistremerke La oss lage maten din
    Klistremerke La oss lage maten din
  • Ved å kjøpe mat produsert av oss bidrar du også til levende bygder og åpne landskap.
  • Landbruket er grunnlaget for 90 000 arbeidsplasser, på gårdene og i foredlingsindustrien. Dette er fastlands-Norges største industri.
  • Vi vil løfte hele landbruket, og spesielt satse på de små og mellomstore gårdene. Vi kan ikke ta ansvar for den retningen regjeringa ønsker å føre norsk jordbruk, og som svekker norsk matproduksjon. Derfor har vi brutt årets jordbruksforhandlinger.

Traktorkolonner
I tillegg organiseres det traktorkolonner, henges opp bannere, ordførere kontaktes osv lokalt og regionalt.

Stor markering 23. mai
Tirsdag 23. mai blir det stor markering i Oslo. Bøndene møtes i Landbrukskvartalet i Schweigaardsgate fra kl.1100, så blir det underholdning og mat fra kl. 12.00, før bondetoget setter seg i bevegelse til Stortinget. Så er det program foran Stortinget mellom kl. 14.00 og 15.00. Les og del eventen! https://www.facebook.com/events/757199991123925/

Les mer om dagens aksjon her ...