Elise Blixgård og 33 andre geitebønder i Troms og Nordland vil bygge opp en kjede med «kjehotell» for å få mer kjekjøtt på matbordene våre.
- Vi føler det både er riktig og viktig at kjøttet fra både kje og geiter blir mye bedre utnyttet enn i dag, sier geitebonde Elise Blixgård (37). Sammen med mann og barn driver hun gården Storvik i Nordreisa kommune i Troms med 180 melkegeiter.

Bare 20 til 30 prosent av norske geitekje blir i dag brukt til mat. Dette vil Arktisk Kje gjøre noe med - og har gjennom en forsøksperiode på tre år funnet fram til ulike løsninger som kan gi mye mer kjekjøtt til markedet.

-
Atle Aronsen og Elise Blix i Arktisk Kje samarbeider med Tore Lorentzen i Mydland AS.

Arktisk Kje i front
- Det er viktig for oss i NSG at denne ressursen blir brukt som mat. I det siste har det skjedd svært mye positivt på denne fronten. Arktisk Kje er ett av de miljøene som her går i front og viser vei. Et veldig bra initiativ, sier styreleder Kjell Erik Berntsen i NSG.

Trenger bedre lønnsomhet
- Vi er veldig glad for at kje nå ser ut til å få en renessanse som kjøttressurs. Samtidig er det svært viktig at myndighetene framover, gjennom blant annet jordbruksforhandlingene, legger til rette for mye bedre lønnsomhet for produksjon av nettopp kjekjøtt, sier Blixgård.


Slik ser kjehotellet hos styreleder Raymond Mathisen i Arktisk Kje ut.

Les mer i Nationen 05.02.18:
https://web01.corepublish.no/article_edit.php?article_info_ID=12974