Aksjonen kjøres i samarbeid med Nortura og Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF). Det blir grilling fra Mastervik i nord til Lista i sør. Motivasjonen bak grillaksjonen er todelt, forteller koordinator Ole G. Hertzenberg i Norsk Sau og Geit (NSG):

Lam som grillmat
- Vi ønsker å «hjelpe» forbrukerne til å få smaken på lam på grillen. Målet er å gjøre lammekjøtt til et helårsprodukt som forbrukerne etterspør også utenom tradisjonelle høysesonger knyttet til høst (fårikål), jul (pinnekjøtt) og lammelår (påske), sier han.


Neste lørdag deles det ut smaksprøver av grillet lammekjøtt foran 45 butikker over hele landet.

Kulturlandskapets vaktmester
- Dernest ønsker vi å øke folks bevissthet rundt sauens rolle i kulturlandskapspleie. Akkurat nå går over 2 millioner sau og lam på inn- og utmarksbeite over hele landet. De produserer sunn og god mat på beiteressurser som ikke kan utnyttes på annen måte enn gjennom beitedyr. Vi vil fortelle at et aktivt beitebruk sikrer rødlistearter og et rikt biologisk mangfold og faktisk bidrar til at Norge ikke gror igjen. Dette siste er for tiden et tema stadig flere i reiselivsbransjen er opptatt av. Det beste eksemplet her er kanskje Geiranger, der reiselivsbedriftene er krystallklare på hvor avgjørende viktig de få sauebøndene som fortsatt holder ut - er for deres reiselivsprodukt.   

Dale til Fåvang
Statsråd Jon Georg Dale har meldt sin interesse for aksjonen og planlegger å stille på arrangementet som Fåvang Sau og Geit kjører foran Bunnpris på Fåvang. 

NRK TV «Sommertoget» på Støren
Soknedal Sau og Geit tjuvstarter aksjonen allerede 5.juli i forbindelse med at NRK TVs nye sakte-TV-konsept «Sommertoget» sender direkte fra Støren stasjon. Da blir det deilige smaksprøver av lammekjøtt å få på perrongen - for både programledere, gjester og publikum.  

Det vises ellers til vedlagte liste med navn og kontaktinfo på samtlige lokale grillsjefer - samt navn på butikk.
Du finner den her ....

Nærmere informasjon:
Generalsekretær Lars Erik Wallin, tlf. 48150190 eller e-post lars.erik.wallin@nsg.no