I går slo for første gang MatPrat og by:Larm sine krefter sammen. Resultatet ble ByLam16 - en matfestival med de beste råvarene fra norske lammekjøttprodusenter. En rekke av Norges beste foodtrucks stilte opp med lekre og urbane lammeretter til kun for 50 kr. Sammen med et smakelig måltid kunne de mange som til turen innom Youngstorget etter jobb nyte god og moderne norsk musikk. 

- Mat og musikk er en uslåelig kombinasjon. sier prosjektleder Siv Iren Moe i MatPrat som bl.a. kunne slå i bordet med artistene Daniel Kvammen og Valkyrien Allstars.

Konkurransen om hvem som hadde den beste lammekjøttretten ble vunnet av Haralds Vaffel som i konkurransen stilte med vaffel med fenalår og blåmuggost. Innehaveren, svenske Jonathan Larsson, ble tildelt prisen årets ByLam 2016.

Haralds Vaffel vant i knivskarp konkurranse med:

  • Anne på landet: Lammepølser med stappe og fennikelslaw
  • Go´Grilla: Lammeburger og chevito sandwich med lam.
  • Helt rå: Massaman curry
  • 4 Gringos: Lammetaco med rødbet- og hodekålsalat
  • Sushirull: Sushirull av pulled lamb
  • Haralds Vaffel: Vaffel med fenalår og blåmuggost
  • MatPrat: Lammecurry
  • BA 53: Lammegryte
  • Creps & More:  Lamme crepe

- Vi ønsket å sette fokus på lam som en fantastisk norsk råvare og at lam er så mye mer enn lammestek og fårikål. Rettene som her ble presentert bruker ulike deler av lammet - tilberedt i en helt ny innpakning og med nye smaker. Målet var å bringe det beste fra bygda til byen og skape en spennende matopplevelse, sier Siv Iren Moe i MatPrat.

 

 

 

 

Bente Vinæs koser seg med lammepølse på Youngstorget