I helgen forsøkte utøverne Lars Sønstevoldhaugen, Åsmund Kringeland, Ruth Jane Rossevatn og John Gerard Håkull seg mot verdenseliten i saueklipping og ullhåndtering under Royal three counties show. Der Sven Reiersen også var dommer under maskinklipping er laget nå ankommet deltagercampen SRUC Oatridge. Tidligere nevnte på laget samlet seg her med manager Stian Espedal, ulldommer Ana Leira og undertegnede.

Første dag ble brukt til bildetaging og planlegging av uken. VM i Ullhåndtering og Saueklipping er i gang folkens!

Andre dag av VM-uken var offisiell treningsdag. Dommerne ble sendt på en farm for å kalibreres før konkurransen. Utøverlaget ble sendt til Crookston farm med 2000 sau for å få den siste infoen av arrangøren. Her var det trening for saksklippere, maskinklippere og ullbehandlere. Alle lag var på plass bortsett fra Wales, New Zealand og Skottland. Som det norske langrennslandslaget hadde disse funnet andre treningsarenaer før det store mesterskapet. En må huske på at dette er en sport som er like stor på verdensbasis som nettopp langrenn og derfor er det nok lurt å holde på de siste små detaljene som kan gi VM-tittelen.

For det norske laget er dette verdifull erfaring som de tar med hjem og kan overføre til klippmiljøet hjemme i Norge der vi sårt trenger flere nasjonale klippere.