Torsdag 22.februar 2018 organiserer vi gentesting kl 19:30. Vi setter en maks grense på 12 hunder for denne kvelden og de som ønsker å melde på en eller flere hunder må gi beskjed til Monika Sjem på tlf: 97167178 eller mail monika-sjem@hotmail.com. Det er Bodil Berg som er vetrinær og adr for oppmøte er Røssengveien 143 7656 Verdal. Hvis det kommer inn flere påmeldte enn det er plass til ordner vi flere kvelder. 

Utdrag fra Rasespesifikk avlsstrategi for Border Collie (RAS)
CEA: Den øyesykdommen med størst utbredelse på rasen, men som har minst betydning for individet som blir rammet. Sykdommen lar seg imidlertid greit kontrollere med gentesting. 
Målsetting: Sikre at frekvensen av bærere fortsatt holder seg lav eller synker. Hindre at det fødes valper med CEA. Strategi: NSG ønsker å følge ISDS sine retningslinjer i forhold til CEA og avl. Alle hunder som skal avles på skal være gentestet. Affiserte hunder skal ikke i avl, og hunder som er bærere skal kun pares med DNA normale hunder.

Her finner du hele avlsstrategien: http://www.nsg.no/getfile.php/13103667/_NSG-PDF-filer/Gjeterhund/RAS/RAS_v4_03.05.2017.pdf 

Forberedelse før oppmøte torsdag 22.februar: 
Vi oppfordrer til å ordne med eierforhold på hundene som skal testes, dette for å gjøre jobben til veterinæren enklere.  Alle må ta med skjema ferdig utskrevet fra NKK sine sider. Her kommer en liten forklaring på hvordan du gjør dette: 

Først må du logge inn på MIN SIDE på NKK.no. På høyre side trykker du på HELSE slik som vist på første bilde under. Deretter BESTILLE ANDRE HELSEUNDERSØKELSER. Da kommer du til en side hvor du skal fylle ut hvilken hund som skal testes og hvilken gentest du øsnker. Fyll ut slik som vist på siste bilde under. Deretter trykker du LEGG I HANDLEVOGNEN. Etter dette kan du velge om du vil legge til flere hunder. Hvis du ikke har flere hunder som skal testes kan du trykke FULLFØR BESTILLING. Når du har akseptert vilkårene og betalt for rekvisisjonen vil det komme en melidng i innboksen på MIN SIDE med rekvisisjonsordre fra NKK. Vedlegget som er sendt med her er det skjemaet som må skrives ut og medbringes til vetrinær den 22.februar. Har du spm angående dette ta kontakt med Monika på tlf: 97167178.

           

 

Det er viktig å genteste for å kunne drive god avel på rasen og vi håper mange har lyst og mulighet til å teste hundene sine.
 

Mvh Styret