Rundt 80 tillitsvalgte er samlet på årsmøtet i NSG.

Dag 1.

Vi hadde to innlegg i generaldebatten.

Sak fra Rogaland og økt støtte til værringene fikk et knapt flertall for året 2024. Hvordan saken blir i 2025 vil ny avlssjef, ny daglig leder og styret se på neste år. Men det var helt tydelig at avl er viktig å de fleste var enige i at værringene har blitt økonomisk forsømt.

Valg på tillitsvalgte er gjennomført. Styret, valgnemda, kontrollutvalget, kontaktpersoner. m.m.

Veldig lite utskifting av tillitsvalgte. Det vil nok være hensiktsmessig å bevare de tillitsvalgte som står i stormen blir værende om de ønsker.

Styret har fått mye skryt som fortjent etter en krevende periode. 

Under middagen fikk vi naturligvis spise nydelig lammeskank, beste vær av NKS, kvit spæl og beste bukk fikk diplom og statuett.

dag 2.

Medlemskontigenten er diskutert, ny sats er satt for året 2025, samt fordelingen av kontigenten mellom lokallag, fylkeslag og landslaget. ungdomskontigenten er endelig endret til mer fornuftig ordning og ny medlemskategori for barn mellom 0-17 år innført (200,-)

Norsk sau  og geit sine jordbruksforhandlinger er diskutert, å innspillet ble ferdigstillt fra organisasjonen, klar for overlevering til bondelagt og bonde- og småbrukerlaget som har forhandlingsretten.

Styreleder i Norges bonde-og småbrukarlag var innom å fikk inspirert til diskusjoner. 
Vi må tørre å mene å engasjere oss for vår egen framtid. Ønske om å skape strategiske allianser. 
 

Ny daglig leder i Norsk sau og geit presenterte seg selv, sin rolle og visjon sammen med NSG i fremtiden. 
 

Leder i markedsrådet Kjell Åge Torsen informerte om qr koden "kjøtt i butikken" og jobben markedsrådet driver med blandt annet "kjøtt i skole"

Elise Blixgård informerte om Geita i NSG. 
Og arbeidet NSG legger i geitenæringe . 
 

Håvard Helgeland la frem styrets arbeid med strukturen i gjeterhund arbeidet. 
Fylkeslaget har fått en mail om dette som skal ut til lokallagene så fort den er klar. 

Landbruk og matminister Geir Pollestad kom å fikk engasjert salen i saker som selvforsyning, levende bygder, rovdyr, overprosduksjon, øke lønnsomheten i landbruket, tette inntektsgapet, styrke vellferdsordningene i landbruket og økt forbruk av Norsk produsert mat. Bland annet ved å innføre en merkeordning for matvarer på resturant slik vi har merkeordninger som nyt norge i butikkene.

Selvforsyning og beredskap er veldig viktig.