Region 1 får truleg meir besøk av jerv i framtida. Region 3 - Oppland, har vedteke å utvide yngleområda sine. Dette betyr no at Jerv skal kunne yngle i Lom og Skjåk, og har difor føregangsrett i desse områda.

Dette er forvaltning på tvers av rovviltforliket som i avsnitt 2.2.19 seier:

2.2.19 Det er et felles mål at tapstallene for beitenæringen må ned. Soneinndelingen må forvaltes tydelig. I prioriterte beiteområder skal uttak av dyr som gjør skade på beitedyr gjøres raskt, og i slike områder skal miljøforvaltningen i større grad enn i dag bidra til å effektivisere slikt uttak, uavhengig av om bestandsmålet er nådd. I prioriterte rovviltområder skal saueproduksjon og andre produksjoner basert på utmarksbeite tilpasses gjennom forebyggende tiltak og omstilling, med utgangspunkt i forekomsten av rovvilt i beiteområdet. Det skal ikke være rovdyr som representerer et skadepotensial i prioriterte beiteområder for husdyr og kalvingsområde for tamrein.

Eit viktig spørsmål som reiser seg som ingen har svara på er korleis grensedyra skal forvaltast. Skal dei sparast fordi dei hevdar revir i Region 3 eller fellast dersom dei krysser grensa til Region 1?

Sauehaldarar i indre strók av Sogn og Fjordane må nok truleg belaga seg på ein sommar i uvisse.