Vi kan med en gang benytte anledningen til å takke Lise for den utrolige gjestfriheten og innsatsen hun har lagt ned for at arrangementet skulle gå så knirkefritt. Hun hadde på forhånd skaffet 3 stk sponsorer (Husse, Provit og Sisu produkter), fått lokalavisen Varingen til å lage en reportasje (lenke til Varingen), og ikke minst styra og stelt i stand med sauer og alt av utstyr som trengtes. Maken til vertinne skal man lete lenge etter! Takk, takk og takk Lise!!


Husse-stand, kiosk og Lise med en haug tilskuere

Så over til selve konkurransen. I klasse 3 var det en utfordrende bane der hundene først måtte forsere flere diker for å finne sauen, noe som gjorde at flere måtte styre hundene sine på utgangen. Videre måtte hunden føre sauene tilbake over de samme dikene. Både hund og sau var ute av synet et lite stykke på inndrivet, og trekket til sauen gjorde navigeringen i oppover- og nedoverbakkene utfordrende. Apropos sauen, det var 38 stk NKS/Texel søyer og kastrater som stilte opp for anledningen. Det gikk 1 kastrat i hver flokk og 2 søyer var merket. Flokkene var jevne og fine, men litt tyngre å flytte utover dagen. 


Hege Andersen og Ted

Det var 15 ekvipasjer til start, Karianne Buer gikk med 5 hunder, Sissel Modin gikk med 4, Anne Buer med 3 og Janna Oulie, Hege Andersen og Andreas Eklund gikk med 1 hund hver. Det var satt en maxtid på 15 minutter på grunn av den utfordrende banen, ingen hunder gikk ut på tid og ingen disket, men Janna valgte å gå av i singlinga. Til slutt sto vi igjen med en ny fylkesmester, Hege og Ted, som gikk av med seieren med 96 poeng, hele 6 poeng mer enn andreplassen! Det var en jevn og god flyt i løpet, de mistet bare 6 poeng totalt i hentet og 6 poeng på drivinga, de traff alt av porter og var aldri langt unna linja. I nærarbeidet brukte de litt tid på å stokke om på de merkede og ikke merkede sauene, men når det først var gjort tok de delinga på første forsøk, kveet gikk de rett inn i og til slutt singla de uten noen store problemer.

Andreplassen og beste unghund tittelen gikk til Sissel og Hebbe med 90 poeng, tredjeplassen til Sissel og Mac med 84 poeng, fjerdeplassen til Karianne og Zac med 83 poeng, femteplassen til Sissel og Storm med 80 poeng og sjetteplassen til Anne og Bet med 79 poeng! Alle resultatene finner du her.


Fra venstre: Sissel Modin, Hege Andersen, Karianne Buer og Anne Buer

For klasse 1 og 2 ble banen flyttet til en annen, litt mindre del av jordet. Det viste seg å bli litt i overkant vanskelige forhold for de noe ferskere hundene på grunn av trang bane og mye trekk til den ene siden. I klasse 1 var det dessverre ingen som klarte hentet. I klasse 2 kom 3 av 4 hunder seg gjennom banen. Lise og Tim vant med 61 poeng og ble med det også godkjente. Gratulerer så mye Lise!

Til slutt vil vi takke Arvid Årdal som tok turen for å dømme fylkesmesterskapet våres. En dommer vi virkelig kan anbefale, og vi håper vi får gleden av å invitere han igjen senere!