I Valle austhei var været under sankedagene heilt ok. Litt lavt skydekke, men ikke umulig å kommer seg over fjellet. Under 1000 moh var det god sikt. For beitelaget har det godt fint å samle dyrene, og med en lav tapsprosent. Kvaliteten på lammene er flott og det meste er sendt rett til slakteri. Alle er engasjerte. Hyttefolk, vandrere og jegere melder ifra. Det ringes sms`er og over samband meldes det om sau og observasjoner. Sankere sendes ut og sau drives heimover. I stadig større grad må vi trå til med mobil samlehave da sauen – og særlig NKS – nytter større terreng og til dels beiter alene.

Det sosiale er og av ypperste klasse. Slitne og våte bein kommer inn om kvelden og historier fra sankedagen skal fortelles over varm middag. Et herlig liv. Godt et det og at de unge ivrer etter å delta og at unge friske bein tar langdistansen fra seniorene.

Vi driver en ærlig og trygg matproduksjon. Alle slaktelam som kommer fra heiabeiter er så økologiske det går an å få det og de har vandret fritt med mor si siden de blei født. Et stort hurra for norsk utmark og utmarksbeiter.

Flotte lam på henger - spent eier  følger med at alt er greit. Foto Kåre Blålid

Snart klart for transport. Foto Magnus Tveit Torsvik

Her holdes god avstand og ledersauen styrer valg av vei til kvea. Foto Magnus Tveit Torsvik

Border Collien gjør 10 manns jobb. Takk til Carina Fiære som gav oss en dagFoto Magnus Tveit Torsvik

Ung sau som må hjelpes det siste stykke slik at kan bli med ned av fjelletFoto Magnus Tveit Torsvik