Litt vind i fjellet og et lite lag med styresnø opp på skaren var fine forhold til en tur i fjellet. Godt med snø og tjukk is på vatn er det enda, men våren er i anmarsj. Slikkesteiner må ut. Denne dagen lastet vi 6 steiner i fjellpulken samt bålved, vatn, kaffe og niste.

Turen gikk fra Store Bjørnevatn via Kyrelistaulen til Poddefjell (ca. 1050 moh). Her er det en slikkesteinholder fast i fjell. Litt stigning den siste biten, men ikke farlig når man kan spenne av seg ski og ta beina fatt. Flott utsikt er det også.

Videre var det tilbake og laste pulken på nytt før vi la ut igjen. Denne gangen mot Torvedalen. Øverst før vi går inn i selve dalen var det tid for bål og varme pølser. Deilig å slappe litt av etter en litt tung stigning med pulken. Helt innerst i den frodige dalen har vi enda en stasjon som vi reiser opp til våren. Nå hang vi bare steinene opp i ei bjørk som gjør nytte til mellomlagring.

Turen ut var flott. Litt sol dukket opp også, før vi rant utfor og ned i bjørkeskogen. Litt lenger ned kikket vi innom sankebua – Torvestaul. Alt sto bra til her. Døra måtte måkes fram.

Vel nå er den jobben gjort og vi kan dra heim å forberede oss på lamming, styremøter og samling med lokallag.

Med hilsen

Sauebonde Marit Gunn Tveit og dreng Kåre Blålid

Se "En tid for alt nr. 1" HER

 

Dassen, et av de fine bygningen på Kyrelistaulen ved Kyrelitjønn.

Fleire stolte bygg på Kyreli

Slikkesteinstasjon på Poddefjell ( ca 1050 moh) St. Bjørnevatn i det fjerne.

Pause og bål må til. Tung pulk tar på kreftene.

Sankehytta Torvestaul.

Alle foto Kåre Blålid