Sauebønder tar ansvar!
- Nå må snart sauebøndene ta ansvar, sier Rasmus Mjølhus. - Vi har redusert slaktevektene, organisert grillaksjoner over hele landet og oppfordrer nå sauebøndene til å redusere neste års produksjon, svarer Lars Erik Wallin.
- Nå må snart sauebøndene ta ansvar, sier Rasmus Mjølhus. - Vi har redusert slaktevektene, organisert grillaksjoner over hele landet og oppfordrer nå sauebøndene til å redusere neste års produksjon, svarer Lars Erik Wallin.
Pål Kjorstad er positivt overrasket over utvalget sauekjøtt i kjøledisken hos Kari Aase Haugom på Kiwi på Harpefoss. - Overskudd til tross, det er ofte vanskelig å finne lamme- og saukjøtt i kjølediskene, sier han.
Fullt skadeoppgjør for ulvens herjinger i sommer, melder VG. - Vi forventer erstatningssatser som reelt sett dekker tap og ekstra kostnader, kommenterer en positivt avventende Kjell Erik Berntsen i NSG.
Hele 2,4 gagnslam pr. vinterfôra søye gir familien Teksle/Hvistendahl et rekordhøyt dekningsbidrag. Les økonomianalysen i "Sau og Geit" nr. 5/17 - som nettopp er kommet "på gata".
Markedet for saue- og lammekjøtt er igjen vanskelig.
- Jeg har derfor bestemt meg for å redusere neste års produksjon med 5 %, sier Kjell Erik Berntsen til Nationen. Han oppfordrer alle sauebønder om å vurdere tilsvarende.
NSG arrangerer i disse dager en rekke kurs i inseminering av sau rundt om i landet, og mange nye sauebønder har allerede gjennomført opplæringen. Det er imidlertid ennå ikke for sent å melde seg på.
Både Åsmund Kringeland (bildet) og Gerhard Håkull gjentok fjorårets bragder da de i helgen vant NM-titlene i henholdsvis saueklipping, ullhåndtering. Torbjørn Jaran Knive vant NM i bruk av gjeterhund.
I helga kåres hele tre norgesmestre på Fosen i Sør-Trøndelang: NM i bruk av gjeterhund, NM i saueklipping og NM i ullhåndtering. Du kan følge mesterskapene via www.nsg.no eller www.nmfosen.no.
Med Gilde Hardangerlam på menyen vant Kjell Patrik Ørmen Johnsen fredag - fra Credo Restaurant i Trondheim - NM i Kokkekunst i Grieghallen i Bergen. Han vant kongepokalen og kan kalle seg Norges beste kokk 2017.