2. Jan Briskeby - Torres (Norge)
3. Anja Holgersson - Random John (Sverige)
Dommer: Con McGarry, Ireland

Sted: Norge - Persbråten, Skui

I 2013, hadde vi også Norskt på pallen, Torbjørn Jaran Knive med Fibula vant årets Nordisk Nursery, og Fibula er yngste hunden som har vunnet Nordic Nursery som bare 1. åring. Finn B. Pedersen med Craig fra Danmark kom på andre plass, og skaffet da Danmark sin første pallplasering. Pål Høygård med hunden Patsty kom på tredjeplass.

Top 10 ble tatt frem til premieutdeling.

Jaran Knive og Fibula

Pål Høygård og Patsy

De norske gjorde en god figur på Lørdagen og hadde 8 stk blandt de 12 beste. Det var utfordrende bane, med skrått inndriv. og lang driving. Likevel kom de fleste norske seg gjennom, og hadde mulighet til å komme høyt Søndag. Sauene var jevne, og så ut til å ha god utholdenhet.

Søndag derimot var det mye vind, og gjorde forholdene enda vanskeligere på stubbåker. De hadde lagd rett inndriv, men utgangen var vanskelig, og hunder som kom rolig bak så ut til å lykkes best. Det var også vanskelig med vinden opp mot driveportene, for hundene hørte da mindre og flere tok da sauen tilbake til fører, som resulterte i lite eller få poeng på driving.

James McGee fra Irland var dommer på årets nordiske nursery, og han dømte jevnt hele helgen. Han vant VM i 2011, og dømte blant annet også EM i år.

Geir Marring og Marve ble nummer 5 i sammendraget. De gjorde to jevne løp både Lørdag og Søndag. Marve er 2 1/2 år gammel, og oppdretter er Jan Briskeby

Jan-Tore Brattebø og Llanfarian Bill kom på en 7. plass i sammendraget, og gjorde to gode løp Lørdag og Søndag. Llanfarian Bill er 2 1/2 år, og også Dutch Nursery Champion, oppdretter er Serge van der Zweep

Martin-Andrè Helgesen gjorde god innsats lørdag og lå på en 11. plass første dag. De krabbet oppover på Søndag, og med en 7.plass havnet han på 9. i sammendraget. Prada er 2 1/2 år gammel, og oppdretter er Karin Mattson.

Roxy til Nils Edmund Stråmyr kom på 9. plass lørdagen, men gikk desverre ut på tid søndag. Roxy er 2 1/2 år, og kommer fra Irland.

Arne Christoffer Sand og Caddy kom på en 8. plass lørdagen, men det ble desverre stang ut på søndag hvor Caddy løp i kveet. Caddy er 1 1/2 år gammel og oppdretter er Arne Christoffer Sand.

Bea og Jaran Knive lå på en femte plass etter første dagen, men fikk desverre brudd søndag, da de mistet sauene av banen. Bea er kullsøster til Marve, og oppdretter er Jan Briskeby.

Fibula og Jaran Knive vant konkurransen begge dager, og kom derfor også øverst på pallen i sammendraget. Fibula er 1 år og 2 uker, og oppdretter er Jaran Knive.

Patsy og Pål Høygård kom på en 7. plass lørdagen, men avanserte godt med 3. plass søndagen, bare 1 poeng bak vinner og andre plass. Patsy er 2 1/2 år, og oppdretter er Dag Owe Løvø.

Norge kan glede seg til å se mange av disse unghundene videre i konkurranser de neste årene. Færøyene vant lagkonkurransen forran Norge, Sverige og Danmark.

Foto og tekst: Cathinka Kjelstrup