Det var Etne Sau og Geit, sammen med Haugaland gjeterhundlag som stod for Norgesseriefinalen som gikk av staben i Etne i Hordaland, 28.-29.oktober. Norgesserien er en serie som går over tid, hvor deltagerne må gå 4 prøver innledende, der 3 av disse teller. Det var 35 av rundt 250 hunder som kvalifiserer seg til finalen.

Oversiktlig bane

Det er stor bane, og været ser ut til å være med oss. Det merkes at vi nærmer oss vinteren, temperaturen er lav, og det er mørkt helt frem til klokken passerer åtte. Det er en stor og oversiktlig bane, og det er bra flyt på arrangementet. Bakken er tørr, og sauen er ekstra lett på fot. Det er litt utfordrende, da man må ha akkurat der rette trykket for å få fin flyt gjennom hele prøven.  

Det er nytt fra i år at startlisten lørdag blir tilfeldig trukket, og alle ekvipasjene starter med null-poeng i finalen. Søndagen skal startlisten gå etter lørdags resultat snudd opp ned. 

Nettverksutfordringer

Det er dessverre slik at gjeterhundprøver oftest ikke er på de plassene der nettverkstilkoblingen er på sitt beste. Det er ofte vanskelig å finne god plass til kamera for livestream, og ikke alltid like lett å få stabil tilkobling via 4G nettet. 

I år var det store problemer i starten av dagen, å få livestreamen opp å gå stabilt. Det var veldig dårlig 4G-dekning der vi hadde plassert opp kamera, så vi mistet nettet hvert 10 minutt. Noe som skaper like mye frustrasjon for oss som prøver å få dette til, som de som veldig gjerne vil se på hjemmefra. Arrangør var heldigvis veldig løsningsorientert, så vi fikk omrokert kamera plasseringen, og koblet opp på fibernettet her. Noe som gjorde underverk for stabiliteten og skapte en mer stabil stream.

Topp seks Lørdag: 

?Rune Landås med Djerv’s Gnist


?Torbjørn Jaran Knive med Akersborg Siri
?Karin Mattsson med Kemi Jet
4. Karianne Buer med Kjepperudgårdens Zac
5. Sander Hindenes med Pelle
6. Jan Briskeby med Kaisa

Tidligere start

Klokken er stilt og vi er en time før på banen. Halvor og Tara er første ekvipasje ut i ilden. Det er flyttet på hentet og drivingen, som skaper nye utfordringer for deltakerene. Skyene er borte, men det er litt mer vind søndagen. Det var fortsatt veldig god flyt på både sau og arrangement.

Topp seks Søndag

?Torbjørn Jaran Knive - Akersborg Siri

?Jan Briskeby - Kaisa
?Arvid Årdal - Mac
4. Sindre Hindenes - Nala
5.Jo Agnar Hansen - Wisp
6.Rune Landås - Yksi

Det ble bestemt at i Norgesseriefinalen skulle alle ekvipasjene starte med null poeng, og norgesseriepoeng for lørdag og søndag er det som avgjør resultatlisten. 

Topp 10 sammenlagt Norgesserien 2023
PLASSREG.NR.HUNDFØRER
1NO41896/15SiriKnive Torbjørn
2NO38608/16KaisaBriskeby Jan
3S00/371227Kemi JetMattsson Karin
4NO42151/18GnistLandås Rune
5NO33334/20WispHansen Jo Agnar
6S00/342844MacÅrdal Arvid
7NO42864/20NalaHindenes Sindre
8NO40662/17TrøstHelgesen Martin Andre
9S00/374778WilmaKjærevik Ingebjørg
10NO33007/20IpaEspevoll Haugen Jane

Sammenlagt oversikt