Gjeterhundprøver og resultatlister for 2024

Klikker du på knappen finner du terminlisten for gjeterhundprøver 2023. Helt til høyre på terminlista, er dato påmelding for prøven starter, da kan du melde deg på prøven du ønsker å gå.

Sommerstengt fra 28.juni - 15.juli. Det vil ikke bli mulighet å melde inn gjeterhundprøver i denne perioden - da vil innmelding av gjeterhundprøver være stengt.

Når du melder deg på prøve, husk å inkluder hunders registreringsnummer og ditt medlemsnummer i NSG.


Her finner du:

Prøveregler, oversikt over aktive gjeterhunddommere og nødvendige skjema og informasjon som trengst for å arrangere en gjeterhundprøve.


Alle etteranmeldte prøver skal meldes inn til NSG innen klokken 12. tirsdager eller klokken 12. torsdag, og minst 2 arbeidsdager før prøven avholdes. Terminlisten vil bli oppdatert tirsdager og torsdager mellom 13:00-16:00.

Sommerstengt fra 28.juni - 15.juli. Det vil ikke bli mulighet å melde inn gjeterhundprøver i denne perioden - da vil innmelding av gjeterhundprøver være stengt.


GP-hund programnedlasting

For å registrere påmeldte til prøve, trekke startliste og legge inn resultater for prøven, må du laste ned GP-hund og Bikjer.

Prøveavgift pr. deltager som skal betales inn til NSG er 80 kr.
Fylkene vil bli fakturert fra NSG i slutten av året

Trenger du bistand til GP-hund - se veiledning HER
Det er viktig å sette seg inn i regler for gjeterhundprøver, for både arrangør og deltager. Her finner du regler for alle forskjellige type arrengement for gjeterhundprøver.

Regler for gjeterhundprøver
Gjeterhundrådet har vedtatt en norm (dreiebok) for gjennomføring av NM i bruk av gjeterhund. Denne, sammen med de generelle prøvereglene, skal arrangøren legge til grunn for gjennomføringen av NM-arrangementet. Dreieboka bør også brukes i forbindelse med andre store gjeterhundkonkurranser, som landskamp/nordisk mesterskap o.l. Deler av dette vil også være relevant for mindre konkurranser.

Dreiebok for gjeterhundprøver


 

Ny med å arrangere gjeterhundprøver?

 
For å arrangere gjeterhundprøve, trenger du er dommer som er godkjent av NSG.

Oversikt over godkjente og aktive dommere


Her kan du lese litt om hvordan det er å gå klasse 1.

Å gå klasse 1


Nyttige skjema'er for gjeterhundprøver

Innmeldingsskjema alle klasser

 

Samleskjema:

Klasse 1

Klasse 2

Klasse 3

Klasse 3 - Dobbelthent