Det hele startet opp på fredag, og varte til søndag. Jo Agnar Hansen fra Norge var dommer, og Serge og Ellen van der Zweep (Lllanfarian Border Collies) var arrangører for prøven.

Europeisk Nursery er for hunder under 3 år, eller akkurat fylt 3 år. Den eldste hunden i konkurransen var 3 år og 2 måneder, og den yngste hunden var 1 år og 2 måneder.

Alle hundene skulle gå to konkurranser hver over 3 dager. 70 hunder gikk på fredagen, og start nr. 71-95 gikk lørdag. så begynte konkurranse 2 lørdag og resten av denne gikk på søndag. Til slutt ble det arrangert en finale med 10 deltagere. Det var 17 norske hunder med tilsammen og 3 av disse kom til finalen, med noen rett utenfor finalen.

Nivået i år var høyt på de beste, og det kom flere fra hele Europa. I vanlig EM er ikke noen fra storbritania med, men her kom det noen fra både Wales, Irland og England.

Startnr 8: Karin Mattsson og Becks

Becks fra prøven Foto: Jan Passchier

Oppdretter: Karin Mattsson Født: 01-11-2013

Karin og Becks fikk brudd første dagen, Becks fokuserte på sauene som hadde gått av banen. Andre dagen fikk de hentet sau, men det viste seg å bli vanskelig på drivingen.

Stamtavlen til Becks

Startnr 10 Svein Børresen og Remy M

Remy M Foto: Cathinka Kjelstrup

Oppdretter: Emilie Prytz Født: 16-02-2013

Svein og Remy M stod på, og kom seg gjennom første dagen men tiden gikk ut på kve. Desverre ble det brudd andre dagen.

Stamtavlen til Remy M

Startnr 11:  Roy Eftedal og Mio

Mio Foto: Cathinka Kjelstrup

Oppdretter: Henry Alvseike Født: 15-05-2013

Roy og Mio kom seg gjennom til litt over 60p første dagen, men det ble desverre litt for mye rot på drivingen andre prøven, og det ble da brudd.

Stamtavlen til Mio

Startnr 12:  Sissel Modin og Gjeteren's Storm

Storm Foto: Cathinka Kjelstrup

Oppdretter: Ole Martin Nymoen Født: 25-11-2012

Sissel og Storm gjorde en veldig god rundte første dagen, og kom gjennom med 79 poeng av 100. De lå lenge på 3 plass, men endte til slutt på en 14.plass etter 95 deltagere hadde gått. Andre dagen kom hun godt gjennom, men det ble desverre brudd i singlinga. Sissel og Storm endte opp på 31. plass totalt.

Stamtavlen til Storm

Startnr 26:  Ester Nordby og Akersborg TrustMe

TrustMe Foto: Cathinka Kjelstrup

Oppdretter: Torbjørn Jaran Knive Født: 20-06-2013

Ester og TrustMe ble det desverre brudd på begge dager. Det gikk litt fort, og dommer var rask på å bjelle ut de som gikk raskt med sauene. TrustMe er 1 år og 9 måneder, og har ennå en sjangse neste år.

Stamtavlen til TrustMe

Startnr 28:  Ragnhild Engan og Krokangårdens Gaska

Gaska og Ragnhild Foto: Berit Jacobsen

Oppdretter: Ragnhild Engan Født: 18-04-2012

Ragnhild og Gaska fikk brudd begge dager. Første dagen kom det for fort innover, og andre dagen ble det litt surr på driving desverre.

Stamtavlen til Gaska

Startnr 37:  Finn Engan og Krokangårdens Marco

Marco Foto: Berit Jacobsen

Oppdretter: Finn Engan Født: 07-04-2012

Finn og Marco gjorde en flott runde første dagen, og hadde ikke mye feil, men desverre strakk ikke tiden til og de gikk ut på tid rett før de kom til deleringen. Andre dagen gikk det litt raskere, men det viste seg å være vanskelig å treffe på porter da. Finn og Marco endte opp på 38. plass totalt sammenlagt.

Stamtavlen til Marco

Startnr 39:  Jaran Knive og Gin

Gin Foto: Jan Passchier

Oppdretter: Thor Vidar Tangeland Født: 08-10-2013

Jaran og Gin gjorde en god runde første dagen og kom seg gjennom til 81 poeng og lå på 11. plass etter første prøve. De kom seg godt igjennom andre dagen også under vanskelige værforhold og fikk 71 poeng. Dette ga dem en sammenlagt 13. plass og rett utenfor finale. Gin er bare 1 år og 5 måneder, så denne hunden kommer vi nok til å se mer av.

Stamtavlen til Gin

Startnr 45:  Petter Andersen og Sam

Sam Foto: Cathinka Kjelstrup

Oppdretter: Dreamwork Sheepdogs Født: 12-07-2013

Sam og Petter kom seg gjennom, men gikk ut på tid på kve begge dager. Det gikk rolig og kontrolert gjennom banen og de kom seg gjennom med 67 poeng ene dagen og 66 poeng andre dagen. De endte opp på en 23. plass totalt og Sam er bare 1 år og 8 måneder så vi ser nok disse også neste år.

Stamtavlen til Sam

Startnr 52:  Arne Christoffer Sand og Caddy

Caddy Foto: Cathinka Kjelstrup

Oppdretter: Arne Christoffer Sand Født: 16-04-2012

Arne og Caddy var beste norske ekvipasje på første prøve med 84 poeng. De gjorde det også veldig godt andre prøve og kom høyt opp med 89 poeng. De kom da på en sammenlagt 4 plass før finale. De gjorde et veldig godt løp i finalen og kom til slutt på en 3.plass og ble best av de norske.

Stamtavlen til Caddy

Startnr 68:  Andreas Eklund og Sam

Sam Foto: Jan Passchier

Oppdretter: Kevin Evans Født: 16-07-2012

Andreas og Sam gikk ut på tid første dagen, men kom greit gjennom. Andre dagen gikk det mye bedre og de gjorde et godt løp til 85 poeng. Dette gjorde at de kom på en 10.plass sammenlagt og kvalifiserte seg til finalen. I finalen var det vanskelig men de avanserte med en plass og endte til slutt på 9. plass.

Startnr 73:  Karin Mattsson og Derwen Roy

Derwen Roy Foto: Jan Passchier

Oppdretter: G.Jones Født: 24-05-2013

Roy og Karin kom seg godt gjennom kvalifiseringsrundene og kom ene dagen gjennom til 80 poeng og andre dagen til 90 poeng og tredjeplass. Sammenlagt havnet hun på 5. plass før finale. I finalen var det vanskeligere, og de mistet endel poeng på driving. De endte på en 6.plass totalt.

Stamtavlen til Derwen Roy

Startnr 74:  Jane Kristiansen og Yolo

Yolo Foto: Jan Passchier

Oppdretter: Ellen van der Zweep Født: 18-06-2012

Jane og Yolo gjorde to jevne løp lørdag og søndag. De fikk 71 poeng ene dagen og 81 poeng andre dagen. De havnet desverre rett utenfor finalen de også med en sammenlagt 14. plass.

Stamtavlen til Yolo

Startnr 84:  Cathinka Kjelstrup og Omega Tan

Tan Foto: Jan Passchier

Oppdretter: Gwyn Lightfoot Født: 16-04-2013

Det ble desverre brudd på begge prøver for Tan og Cathinka. De kom seg innover, men det gikk for fort. Tan er enda ung og kan være med neste år også.

Stamtavlen til Tan

Startnr 88:  Arne Christoffer Sand med Graig

Graig Foto: Berit Jackobsen

Oppdretter: Nigel Watkins Født: 29-07-2013

Arne Christoffer og Graig kom godt gjennom begge dager med to jevne løp. Ene dagen til 68 poeng og andre til 70. Det var meget vanskelige lytteforhold på første dagen han gikk og de fikk en rundering på driving som kostet mye poeng. De kom tilsammen på en 19. plass sammenlagt.

Stamtavlen til Graig

Startnr 95: Jaran Knive og Akersborg Fibula

Fibula Foto: Jan Passchier

Oppdretter: Torbjørn Jaran Knive Født: 29-10-2012

Fibula og Jaran var uheldige første dagen, de kom godt rundt, men fikk trøbbel ved andre porten. Det var vind og regn om hverandre og hundene hørte ikke godt der. Det ble derfor brudd. Andre dagen gikk det mye bedre og de kom gjennom til 87 poeng. De havnet da tilslutt på en 27. plass sammenlagt.