De driver alle med sau og konkurrerer på høyt nivå med gjeterhund, og er for de fleste kjente fjes i gjeterhundmiljøet. En av oppgavene som hovedinstruktør er å lære opp nye gjeterhundinstruktører, og ha kurs for utdannede instruktører.

Audun Seilen

Audun holder til på gården Hartveit i Osterøy (Hordaland) sammen med sin kone. Han vokste opp med sau, hund og hest før han og kona startet med egne sauer i 1990. Det var en border collie på gården, men han startet ikke med gjeting før han fikk sin første valp i 1996, som fungerte veldig bra. Dermed ble han bitt av gjeterhundbasillen, og har fått større og større interesse for gjeterhund. Audun har 3 hunder idag, som blir brukt aktivt på gården og i konkurranser. På gården har de ca. 100 vinterfôra NKS og 20 - 50 villsaublandinger.

Audun fikk sitt første verv i NSG i 1997. Han ble valgt som leder i Hordaland gjetarhundnemnd i 2009, og satt fram til 2017. Han ble valgt inn i Gjeterhundrådet i 2013 for Region vest, og ble valgt som leder av Gjeterhundrådet fra 2017, og satt fram til 2020.

Hans beste plassering er fra Norgesmesterskap i bruk av gjeterhund i 2017 på Fosen i Trøndelag, han endte på 13. plass med Maid i finalen. 


Torkjel Solbakken

Torkjel holder til i Lom i Gudbrandsdalen med sin samboer. Han startet med sau i 1984, og gjeterhund i 1991. Torkjel har mellom 10 til 15 hunder hvert år, der han dresserer noen arbeidshunder for å selge videre til andre sauebønder. Torkjel bruker hundene sine aktivt i driften på gården og i konkurranser.

Han har tatt på seg flere verv innenfor gjeterhund opp gjennom årene. Han ble med i Norgesseriestyret i 1994, og har sittet i prøvenemda fra 2008 til mai 2021. Torkjel satt i Gjeterhundrådet i 2020 for region Øst, og tok gjenvalg for ett år til. Han sitter også i styret i Nord-Gudbrandsdal Gjeterhundlag.

Torkjel har vært aktiv innenfor gjeterhundkonkurranser lenge. Han har blant annet vært på landslaget ca. 15 ganger, og blitt Norgesmester to ganger. Hans beste plassering er en 2. plass på Europamesterskap og Nordisk Mesterskap.


Jo Agnar Hansen

​​​​​​Jo Agnar fikk sin første gjeterhund i 1987 og deltok i sitt første fylkesmesterskap i Finnmark i 1989. 

Jo Agnar forpaktet gården fra 1996 til 2014 da han kjøpte den. Han har hatt sauer og melkeku på gården siden 1996 og fram til 2008, da sluttet de med melkeku og økte antall sau. Nå har de 450 vinterfôra NKS på gården. Idag har Jo Agnar 8 gjeterhunder, fra valp til pensjonist, som blir brukt aktivt på gården og i konkurranser.

Jo Agnar sitter idag som leder i Hedmark Gjeterhundlag. Han har sittet i prøvenemda siden 2008, og er fortsatt et medlem der. Han har vært hovedinstruktør siden de startet opp ordningen med hovedinstruktører og har vært rundt i hele Norge og holdt kurs for potensielle instruktører.

Jo Agnar har vært på landslaget siden 2006, han har vunnet NM i bruk av gjeterhund to ganger med hunden Sisko. Beste plassering er en 7 plass i VM i bruk av gjeterhund i 2014 med hunden Sisko. I 2013 vant han EM i bruk av gjeterhund med Sisko, men kom også på andre plass med Tika, hans samboer tok tredjeplass samme året. 


Linn Kristin Flaten

Linn Kristin har hatt hund hele livet, men fikk sin første gjeterhund i 2005. I 2008 begynte hun aktivt med gjeterhundtrening. Aled Owen har vært en mentor for Linn Kristin, alt hun kan om gjeterhund har hun lært av han. Aled kom til Norge og holdt kurs, og Linn Kristin har vært i Wales på kurs hos han.

Hun bosatte seg sammen med drømmemannen i Vatnestrøm i Aust-Agder på gården Nesbakken. Her bygde de nytt sauefjøs, og begynte med sauer i 2002. Idag har de 100 vinterfôra NKS og 11 hunder på gården, inkludert terrieren Jack. 

Siden 2010 har Linn Kristin sittet som leder i Aust-Agder gjeterhundnemnd. Ellers har hun vært inn og ut av fylkestyre som nestleder. 

Linn Kristin har vært på landslaget for gjeterhund flere ganger, og plasseringen hun er mest fornøyd med er en 3. plass i Nordisk i 2019 med hunden Billie Jean. "Samspillet var så godt den dagen at det var en fryd å gå prøve". Ellers har hun fjerde plasser fra NM og Norgesserien sammenlagt, i tillegg til seiere på Norgesserieprøver.