I klasse 3 var det 14 som startet. Hentet på prøven var 280 meter og både høyre- og venstreutganger gikk fint. Fradrivet gikk ut til venstre og kryssdrivet skrånet litt oppover. Det var 5 søyer i flokken og 2 av de var merka. I delingen skulle man da ta ut 2 umerka og i singlingen én merka. Prøven ble dømt av Andreas Eklund.


De to største utfordingen viste seg å være delingen og kveet. Her kunne det fort gå mye tid. I delingen måtte man være rask med å kalle inn hunden når man først hadde fått en luke, for flokken gikk fort sammen igjen. I kveet måtte man følge godt med for de ville ikke inn frivillig og de var raske når de først bestemte seg for noe. Den som tronet øverst til slutt ble Sissel Modin med Akersborg Finn og forsvarte dermed tittelen fra i fjor, i tillegg kom hun på 2. plass med Storm. Den siste pallplassen gik til Karianne Buer med Kjepperudgårdens Zack . 

I klasse to var det 8 hunder til start. Her var det 4 søyer og et lam i hver flokk og klassen ble dømt av Steffen Pettersen. Vinner av klassen ble Sissel Modin med Mac. Plass nr. 2 gikk til Hege M. Andersen med Ted og 3. plassen til Elin Holde med Kronvallaren Darwin.
Det ble en liten "uværspause" i klasse 2 da torden og styrtregn meldte sin ankomst.
I klasse 1 var det 4 som startet og Karianne Buer vant med Kjepperudgårdens Savi. På 2. plass kom Janna Oulie med Blir-Sista og 3. plassen gikk til Karianne Kjelstrup med Balto. Klasse 1 ble også dømt av Steffen Pettersen.

Akershus Gjeterhundlag vil rette en stor takk til Åse Risberg og Ole Henrik Osen som stilte sau og jorde til disposisjon og samtidig jobbet i kveet. Til Vidar Tangeland og Hege A. Hoel for lån av porter, grinder og kve. Vi vil også takke Andreas Eklund som stilte opp som dommer på kort varsel og til slutt alle som hjalp til med å rydde etter prøven.